Stilovi haljine i modeli

Haljina ravna silueta - za ljubitelje klasičnog i minimalizma

Haljina ravna silueta - za ljubitelje klasičnog i minimalizma

pridružite se raspravi

 
Sadržaj
 1. Značajke
 2. Tko je prikladan?
 3. Stilovi i modeli
 4. dužina
 5. Je li potpuna?
 6. Što obući?

Haljina, koja je u obliku pravokutnika, jedna je od najtraženijih haljina u garderobi fashionista. Slične haljine po želji i oni koji vole klasičnu odjeću i ljubitelje minimalizma. No, prije nego što kupite takvu haljinu za sebe, vrijedi smisliti što privlači odjeću takvog stila, kome idu i što obično nose.

Značajke

Ravna haljina je univerzalni predmet ženske garderobe, jer naglašava ženstvenost figure i prikladna je za svaku prigodu. Takav atraktivan i elegantan model može se kupiti umjesto klasične haljine.

Za proizvodnju ravnih haljina koristi razne tkanine. Na primjer, za šivanje ljetnih modela odaberite zračne i lake materijale, za zimsku odjeću - tkaninu za nošenje, vunu, gabardin ili pleteninu. Šifon, čipka, brokat, saten, svila i slični skupi materijali odabrani su za izradu večernjih haljina ovog stila.

Varijacije boja ravnih haljina također su vrlo različite. Modeli su ukrašeni crtežima, vezenim elementima, šljokicama, perlicama, umetcima od čipke i drugim dekorima. Među ljetnim haljinama vrlo su popularne izravne haljine s motivima životinja ili cvjetnim printom.

Tko je prikladan?

Ovaj stil će odgovarati ženi bilo koje visine - oba visoka (u ovom slučaju on će naglasiti vitak lik) i niska (ova haljina će vizualno dodati nekoliko centimetara). No, s obzirom na vrstu figure u ravnoj haljini ima svoje zahtjeve. Najbolje od svega, ova vrsta haljine izgleda na djevojkama čiji lik izgleda kao pješčani sat ili pravokutnik. U drugom slučaju, struk je obično naglašen tankom trakom.

Djevojke s likom sličnim obrnutom trokutu, jabuci ili krušci, ne vrijedi nositi ravnu siluetnu haljinu. Ovaj stil dodatno će naglasiti široka ramena, pune bokove ili prisutnost trbuha. Ako stvarno želite odabrati ravnu haljinu, trebate potražiti model s tamnim vertikalnim bočnim umetcima.

Stilovi i modeli

Tradicionalno, haljina ovog kroja ima kvadratni ili okrugli vrat i ima rukavac različite duljine. Istodobno su moderni modeli raznovrsniji. Pletene ravne haljine pripadaju sportskom stilu, a prikladni modeli prigušenih boja - u ured. Neke haljine imaju ravnu siluetu asimetričnog ruba ili trima s volanima. Zanimljiva varijacija izrezane ravne haljine može se nazvati oštrim ramenima.

S rukavima

Mnoge ravne haljine imaju rukav koji može biti dug ili kratak. Istovremeno, boja rukava može biti u skladu s haljinom ili kontrastom. Zanimljivo je pogledati i modele s jednim rukavom.

bez rukava

Na remenima i na jednom ramenu možete upoznati ravne haljine. Osim toga, postoje modeli "cijevi", u kojima trake nedostaju. Dugačke ravne haljine mogu također imati američku rupu za ruke.

dužina

Dugo na pod

Takve haljine izravnog rezanja najčešće se biraju za svečani događaj, budući da ovaj stil ima sposobnost vizualnog rastezanja siluete, dodajući ženi milost i vitkost.

midi

Ravna haljina s dužinom do koljena često se bira kako bi se stvorio poslovni luk. U takvoj haljini žena izgleda elegantno i suzdržano, tako da se ova haljina dobro uklapa u pravila oblačenja. U ovom slučaju, crne, tamnoplave, smeđe ili sive haljine su najviše tražene.Dekor za takve modele se koristi na minimumu, na primjer, može biti samo bijeli čipkasti ovratnik.

kratke

Ravna mini haljina će biti dobar izbor za godišnjicu, party ili korporativni događaj. S takvom haljinom, svijetli nakit, ukosnica i mala torbica izgledaju dobro.

Je li potpuna?

Djevojkama s vrlo velikim kukovima ili velikim haljinama s ravnim trbuhom savjetuje se izbjegavati. No, s malom cjelovitost, takve odjeće su prilično prikladne u ormar, pogotovo ako odaberete model s vertikalnim ispisom ili s umetcima tamne boje na stranama.

Osim toga, uz pomoć akcenta u boji možete skrenuti pozornost s problematičnih područja, primjerice, odabrati model s jarkim bojama u području grudi ili kupiti haljinu u kojoj kombinacije boja stvaraju efekt niskog struka.

Što obući?

 • Dodavši haljinu izravne siluete s jaknom, dobivate elegantan i elegantan ansambl. Posebno često se ova kombinacija odabire za modele koji se nose u uredu.
 • Pod kratkom ravnom haljinom možete nositi uske crne ili tjelesne tajice koje nemaju uzorak.
 • Dobar dodatak izravnoj haljini može se nazvati šal.

pribor

Važno je odabrati pribor koji će skladno izgledati u općoj cjelini za haljinu ravnog kroja. Najčešća varijanta nakita za takvu kombinaciju naziva se privjesak s privjeskom i volumetrijska ogrlica. Zanimljiv svijetli ukras izravne skromne haljine bit će cvijet na ramenu ili masivna ogrlica. Ako se rukavi haljine skrate, narukvica će biti prikladan ukras.

Što se tiče prikladne torbe, onda pokupite malu torbu za kvačilo za večer uz ravan rez, a torbu s kovčegom koja odgovara proizvodu odgovarat će haljini u uredskom stilu. Također kratkom ravnom haljinom možete nositi pravokutnu volumetrijsku vrećicu.

cipele

 • Najbolje cipele za večernju ravnu haljinu su klinovi.
 • Stroga uredska haljina ravnog kroja koja se nosi s brodovima.
 • Kratka ravna haljina od debele tkanine izgleda dobro s visokim čizmama koje imaju debele pete ili platformu.
 • Sandale ili gležnjače mogu se nositi u ravnoj haljini sa svijetlim otiskom.
Napišite komentar
Informacije za referentne svrhe. Nemojte samozdraviti. Za zdravlje se uvijek savjetujte sa stručnjakom.

moda

ljepota

odnosi