Stilovi haljine i modeli

Asimetrična haljina - privučena neobičnom siluetom

Asimetrična haljina - privučena neobičnom siluetom

pridružite se raspravi

 
Sadržaj
 1. Značajke rezanja
 2. moda
 3. Vrste asimetrije
 4. Popularne boje
 5. Modni trendovi
 6. Što obući?
 7. pribor
 8. cipele

Haljine s asimetričnim elementima popularne su među ženama modne mode ne za prvu sezonu. Privlači ih namjerna konfuzija koja nagovještava jednostavnost i slobodu. Osim toga, zbog asimetrije reza, djevojka može izložiti određeni dio tijela i privući mu pozornost, ali ne izgleda vulgarno i pretjerano iskreno.

Značajke rezanja

Haljine, čiji se rez može nazvati asimetričnim, imaju takve prednosti:

 • Odijelo čini djevojku više zavodljivom.
 • Vizualno, ova haljina poboljšava siluetu.
 • S pravim izborom asimetričnih detalja, djevojka u takvoj haljini može sakriti određene nedostatke.

moda

Asimetrična haljina čest je izbor kada trebate odjeću za važnu večer ili plažu. Glavni stilovi u kojima su takve haljine predstavljeni su A-oblika i proširena silueta, kao i trapez.

Još jedan stil koji se često koristi za asimetrične haljine je antikni stil-haljina. Lik u takvoj haljini privlačno je zamotan i izgleda neobično zavodljivo.

Vrste asimetrije

U haljini ovog stila mogu postojati takve asimetrične pojedinosti:

 1. Rukavima. Haljine s jednim rukavom izgledaju originalno i često se biraju za zabavu ili drugu posebnu prigodu. Često se u takvim haljinama asimetrija vrha nadopunjuje neravnom rezanom suknjom.
 2. Suknja. Modeli s neravnim rubom najpopularniji su među asimetričnim haljinama. Oni privlače pozornost djevojčica koje žele pokazati svoje vitke noge, ali u isto vrijeme smatraju da je dužina mini previše zahtjevna. Postoji nekoliko opcija za haljine s asimetričnim rubom. To mogu biti višeslojne odjeće, koje se sastoje od suknji različitih duljina. Rub se može nagnuti na stranu ili natrag. Tu su i modeli s originalnim draperijama.
 3. Vlak. Vrhunac takve asimetrične odjeće je skraćena prednja strana suknje i leđa tako izdužena da tvori vlak. Takve haljine često su odabrane kao spektakularna večernja haljina. Najbolje izgledaju na visokim djevojkama koje imaju vitke noge.
 4. Izrez. Haljine s asimetričnim izrezom često biraju djevojke s prekrasnim ramenima. Ova verzija haljine pomaže vizualno ispraviti asimetriju dojke, no potrebno je vrlo pažljivo odabrati model kako bi se defekt zagladio i ne istaknuo. Jedna od najčešćih varijanti ove vrste asimetrije je prisutnost ramenog remena na jednom ramenu.

Popularne boje

bijela

Takve boje asimetričnih haljina posebno su tražene kada traže laganu ljetnu verziju.

Najčešće takve haljine imaju asimetrični rub i otvoreni dekolte. Također su tražene snježnobijele haljine na jednom ramenu i s otvorenim rukavom s jedne strane.

crna

Haljina s grubim crnim dnom može poslužiti kao koncizna i elegantna haljina za svaku prigodu.

Uz svijetli pojas, pete i zlatni nakit upotpunite ga luksuznim večernjim izgledom. Česte su i crne haljine na jednom ramenu.

crvena

U svijetlo crvenoj asimetričnoj odjeći svaka će djevojka izgledati nevjerojatno, pa se uglavnom nosi kao koktel ili večernja haljina.

Najčešće, crvene haljine ovog stila su modeli s jednom trakom za nošenje preko ramena, s jednim rukavom ili vlakom. Ne manje spektakularni proizvodi s kosim rubom.

Asimetrija boja

U međuvremenu, vrijedno je spomenuti haljine jednostavnog kroja, koje, zbog posebnih shema boja, izgledaju asimetrično.

Takva odjeća dobra je opcija za ured, budući da će rez biti u skladu s pravilima oblačenja, a boje će vam pomoći da se istaknete među ostalim uredskim radnicima.

Modni trendovi

Među odjećom ovog stila trenutno su najpopularniji modeli s asimetričnom suknjom. S jedne strane, rub može dodirnuti pod ili se čak premjestiti u vlak, as druge, golim nogama gore ili dolje.

Modeli s asimetrijom vrha manje su uobičajeni. Predstavljaju ih uglavnom haljine s jednim rukavom ili asimetrijom dekoltea.

Što obući?

Asimetrična elegantna haljina može se nositi s bolerom, krznom, jaknom ili kaputom. U hladnim ljetnim večerima, ležerna odjeća s neravnim rubom može se nadopuniti mekom jaknom, traper jaknom ili raglanom.

Što se tiče torbe, onda za večer asimetrični uz pokupiti mali kvačilo kako bi odgovarao haljini. Ljetne ležerne haljine s asimetrijom nadopunjuju torbu s omotnicom ili malu torbicu s tankom vrpcom. Uredski modeli dobro se kombiniraju sa svijetlim ili crnim kožnim torbama srednje veličine.

pribor

Asimetrični modeli haljina su tako svijetli i izražajni da u mnogo slučajeva uopće ne kombiniraju nakit s njima. Ako je gornji dio takve haljine predstavljen korzetom, dopuštena je prisutnost ogrlice ili lanca. Dugu asimetričnu haljinu treba nadopuniti samo prstenom ili narukvicama.

Odjevni predmeti s jednim ramenom također zahtijevaju minimalnu opremu. To će biti dovoljno staviti na svijetle naušnice, i pronaći atraktivnu narukvicu na otvorenoj ruci.

cipele

Odabir cipela za asimetrične odjeće, obratite pozornost na klasične boje (crna, siva, bijela) ili pokupite cipele koje odgovaraju haljini. Šarene svijetle cipele s izražajnim dekorima mogu se nazvati neprikladnom opcijom, preopterećujući dno.

Peta u cipelama za asimetričnu haljinu bolje je odabrati visoku ili zamijeniti klinom. Cipele bez pete dobro se kombiniraju samo s kratkom asimetričnom odjećom.

komentari
 1. lijana
  20.02.2016

  Obožavam haljine s asimetričnim rubom ili na jednom ramenu

Napišite komentar
Informacije za referentne svrhe. Nemojte samozdraviti. Za zdravlje se uvijek savjetujte sa stručnjakom.

moda

ljepota

odnosi