Stilovi haljine i modeli

Haljine od otpadnog materijala - od jednostavnih do ekstravagantnih slika

Haljine od otpadnog materijala - od jednostavnih do ekstravagantnih slika

pridružite se raspravi

 
Sadržaj
 1. Raznovrsni otpadni materijali
 2. Zašto vam je potrebna originalna haljina
 3. Muške košulje
 4. Majice ili majice
 5. Iz šala
 6. Od muških veza
 7. Iz šatora
 8. papir
 9. Iz sjajnog časopisa
 10. jestiv
 11. Od jaja
 12. Od jela
 13. Iz vreće za smeće
 14. Nema vrećica
 15. Diskova
 16. Od munje
 17. Škotska vrpca
 18. Jesensko lišće
 19. Od cvijeća i biljaka
 20. Iz drugih materijala

Tok vremena se ne zaustavlja. Ne zaustavlja se i moda. Svakodnevno postaje lakše slijediti modne trendove, jer se sve češće pojavljuje odjeća iz otpadnog materijala na modnim pistama.

Haljine, izrađene vlastitim rukama, ne samo da pokazuju vašu vještinu i kreativnost, već i ažuriraju ormar s novim izvornim odjećom. Većina haljina koje su predstavljene u članku nisu prikladne za svakodnevni život, ali će nekoliko ideja biti savršeno realizirano i učiniti vaše slike zanimljivijima.

Raznovrsni otpadni materijali

Za stvaranje odjeće iz improviziranih znači sve osim glomaznih i teških materijala.

Jednom riječju, na stazi je vrijedno isprazniti sve što je ležalo na polukatu, a već je jednom nogom u kanti za smeće.

Zašto vam je potrebna originalna haljina

Haljina od improviziranih sredstava omogućit će vam da pokažete svoju kreativnost, sudjelujete u natjecanju, ističete se na proslavi, kao i ažurirate stare outfite koji su izvan mode ili su već umorni od vas.

Štoviše, ovo je najoriginalniji način da dobijete par haljina bez posebnih financijskih troškova.

Muške košulje

Na vrhuncu popularnosti sada je haljina iz velike muške košulje. Možete pronaći mnogo načina da košulju pretvorite u haljinu, ali usredotočit ćemo se na dvije glavne.

Prva metoda je bez šivanja. Na sebe pričvrstimo košulju tako da je vrat veći od prsa, a ovratnik kao rub. Rukavi su omotani oko struka i vezani na pramcu. Neobična i elegantna haljina spremna je!

Više o tome pročitajte u članku kako napraviti haljinu od muške košulje.

Druga mogućnost, kao što ste već shvatili, jest pretvaranje košulje u haljinu uz pomoć šivanja. Internet je ispunjen raznim načinima prerade, tako da lako možete pronaći prikladnu opciju i izgledati izvanredno i svijetlo.

Majice ili majice

Još jedan popularan materijal je muška majica ili majica. Tu su i mnogi prekrasni i zanimljivi modeli.

Ako je majica velika, a vi ste vitka djevojka, onda možete ovu majicu pretvoriti u haljinu uz pomoć šivanja.

Iz šala

Plaža pareo ili veliki šal s istom lakoćom pretvara se u haljinu.

Uzevši dva identična šala, vežite ih u jednom kutu. Pretpostavimo da je to desno rame. Bacimo jednu maramicu prema naprijed, a drugu - natrag. Uzimamo šal uz rubove i vezujemo ga na desnoj strani, a bočne kutove prednje - na vrh i na lijevu stranu. Dodajte tanki remen na pojas i lijepi ste!

Također možete napraviti zanimljivu odjeću iz jednog šala vezivanjem na različite načine.

Od muških veza

Čak i prije nego je došla ova moda, i s njom, i dizajneri. Kravate, spojene zajedno i organski usklađene, pretvaraju se u nenadmašnu i predivnu mini haljinu. Ako imate puno materijala na zalihi, možete stvoriti haljinu maksimalne duljine.

Haljina od dvije boje, ne samo ušivena među sobom, već na nekim mjestima formirajući tkanine, izgleda ekskluzivno i izvrsno.

Iz šatora

Zašto ne? Zamislite haljinu s otvorenim i postavljenim gornjim dijelom, prednji zatvarač, dugu suknju i rep koji se proteže prema natrag. Izvedena u nekoliko boja, ova haljina sama po sebi izgleda spektakularno. A ako uklonite sve što ukazuje na prethodnu svrhu i upotrebu tkanine, onda će vrlo malo ljudi pretpostaviti da je ova haljina stvorena od improviziranih sredstava.

Kreativci su išli dalje i kombinirali turizam s modom, stvarajući haljine-šatore.

papir

Svaka kuća imala je popravak, nakon čega su se pojavili komadi, pa čak i rolnice tapeta i papira. Tijekom vremena postali su prašnjavi na tavanu ili polukatu. Vrijeme je da ih uhvatite i udahnete drugi život, stvarajući papirnatu haljinu vlastitim rukama.

Namjestite vrh s nekoliko komada papira oko torza. Iza ili sa strane zalijepimo papir sa viskija. Na taj način možete napraviti i ravnu suknju, koju kombiniramo s prslukom. Ako vam se ne sviđa ova opcija, možete uzeti staru suknju, na koju pričvrstite konusne prstene od papira u nekoliko slojeva. Uzmi voluminoznu i mekanu suknju. Na taj način možete šivati ​​vlak ili dodatne razine.

Najčudesnija stvar je da su cijele radionice stvorene kako bi stvorile originalnu odjeću.

Da biste stvorili odjeću za papir, možete uzeti: tapete, novine, časopise, salvete, omote za bombone, kutije, pakiranje, karton, valoviti papir, pa čak i toaletni papir.

Ali neće svi misliti o šivanju haljine iz dječje knjige.

Papirne haljine mogu se nositi nekoliko puta ako su pažljivo izrezane “duž šava”, koje se zatim zapečati trakom. Jednostavno i praktično besplatno. I što je najvažnije - lijepo. Nije ni čudo što kažu da su svi genijalni u jednostavnosti.

Iz sjajnog časopisa

Apsolutno sve kuće imaju hrpu nepotrebnih sjajnih časopisa u kojima volite jedan ili dva članka. Izrežemo ili otrgnemo artikle i presavijemo ih u tatu, i ostavimo časopise u haljini. Uostalom, niste imali haljinu iz časopisa?

Sve što vam treba je igla i konac, klamerica, škare, časopisi, vrpca i haljina.

jestiv

Slatkiša

Da, da, niste čuli. Ako niste slatki zub, onda pokušajte stvoriti haljinu od čokolade. Raznovrsnost omota pomoći će vam da kreirate određeni raspon boja, a slatkiši različitih oblika pomoći će vam da ukrasite različite elemente odjeće.

Sve što trebate je kupiti slatkiše i opremiti se iglom i koncem. Šivati ​​na starim slatkišima haljina, stavljajući ih kao što vam fantazija diktira - i zajamčeni ste uspjeh. Bit ćete kraljica lopte, što je najvažnije, od slatkog zuba da se držite podalje.

Od čokolade

Iz ovog prekrasnog deserta napravite cijele kolekcije haljina koje upotpunjuju festivale čokolade.

Od voća i povrća

Za vegetarijance i zdrav način života, korejski umjetnik stvara haljine od kupusa, luka, zelenila, kore od banane i ostalog ukusnog i zdravog povrća.

od pečenja

Modni dizajneri pokazali su kako zamijeniti rukavima s ukusnim kruhom. Obični peciva također su pronašli mjesto u ekstravagantnom modnom svijetu. Koristili su ih kao ukras.

Od mesa

Jestiva, ali ne i vrlo ukusna haljina od sirovog mesa. Također ne izgleda estetski, ali to nije spriječilo Lady Gagu da je koristi za njezine nečuvene svrhe.

Od jaja

Ideja o haljini od balona za hrabre eksperimentatore učinit će. Oba duguljasta kugla za modeliranje i obične kuglice koje ukrašavaju interijer bit će pogodne za stvaranje.

Možete ih spojiti u sve vrste isprepletenih tkanina i uzoraka - sve je u vašim rukama i ovisi o vašoj mašti. Lagana haljina napravljena od loptica učinkovito i nezaboravno svjetluca i igra se svjetlom, pogodna za odlučujuće djevojke koje se ne boje biti u središtu pozornosti.

Nježno nostalgična za dječju haljinu od loptice za dječju dječju dječju dječju dječju dječju igraonicu. Ako je glomazna silueta pomalo uznemirujuća, možete ih nakon ukrašavanja zamijeniti kuglicama iz dezodoransa ili teniskih.

Od jela

Akumulirane vilice i žlice, kao i bičevi, također se mogu koristiti u druge svrhe. Haljina od plastike je pristupačnija i nježno izgleda, dok će haljina od nehrđajućeg čelika dati željenu oštrinu slici.

Nema potrebe pretpostaviti da su slomljena jela - nažalost. Srećom - u obliku nove haljine. Tako uz pomoć porculanskih krhotina možete stvoriti remek-djelo.

Iz vreće za smeće

Iz vreće za smeće mogu se izraditi izvrsne i nevjerojatne haljine. Napuhan paketi će stvoriti bujnu odjeću princeze. A paketi, izrezati u resice, a zatim zašiti s bujnim ruffles pomoći će stvoriti sliku Amazon ratnika.

Kožne haljine iz crnih pakiranja učinkovito izgledaju. Ova je slika savršena za slavlje Halloween.

Također je vrijedno obratiti pozornost na ostale kućne plastike. Iz dna boce dobivate sjajnu haljinu. A od jednokratnog posuđa - kombinacija princeze iz bajke.

Nema vrećica

Kockaste ili uobičajene vrećice pučke tržnice nisu najgori materijal za stvaranje neobičnih odjeća. Osim toga, stanica je uvijek u modi.

Diskova

Na staroj jednobojnoj majici, majici ili haljini možete šivati ​​diskove ili komade diskova - odijelo za odlazak u klub ili diskoteku.

Haljina s diskova izgleda zanimljivo i neobično, a zahvaljujući reflektivnim svojstvima, također je spektakularna.

Od munje

Haljina munje, koju je predstavio jedan mladi dizajner, izgleda nevjerojatno i ekstravagantno. A što smo mi, a ne dizajneri? Šijemo zatvarače jedan s drugim na uzorku i bez strelice. Prilagodite veličinu.

Možete stvoriti kombiniranu haljinu, u kojoj su prsluk ili suknja napravljena od rajsferšlusa, a drugi element je preuzet iz druge odjeće. Bit će vrlo elegantan i zanimljiv.

Škotska vrpca

Iznenađujuće, višebojna ljepljiva traka pomaže u stvaranju neobičnih, kiselih haljina za zabave.

Jesensko lišće

U jesen haljina će biti vrlo zgodna i povoljna opcija. Da bi ga se stvorilo, potrebni su čisti cjeloviti listovi, koji su ušiveni repom po istom principu kao i diskovi. Izgleda ukusno i svježe. Ali još uvijek postoji nekoliko značajnih nedostataka na koje treba obratiti pozornost.

 1. Haljina lišće bi trebalo stvoriti neposredno prije događaja, koji ćete ga nositi. Lišće se suši vrlo brzo i možda se ne ispostavi točno ono što želite.
 2. Također, lišće je vrlo krhak materijal. Repovi se prekidaju, a lišće pada, stvarajući praznine u obrisu odjeće. Stoga, odjeću treba nositi s oprezom.

Od cvijeća i biljaka

Ljubav prema cvijeću nikada neće izblijedjeti. Izvrsno su sredstvo za ispoljavanje osjećaja, domaći dekor i u posljednje vrijeme materijal za haljinu.

Prirodne cvjetne odjeće ostaju relevantne ne samo za razne festivale, već i za koncerte.

Iz drugih materijala

Materijali asistenata toliko su brojni da ih je teško uklopiti u jedan članak.

Haljine su izrađene od perja, ali nitko ne zabranjuje eksperimentiranje s perjem ptica.

Osušena trava i slama također će stati za pletenu haljinu.

Ukratko, neki od gore navedenih materijala, kao i rukavice, stari kišobrani, nepotrebni plišani medvjedići, pivske kape, limenke piva, žarulje, kosa - ne bacajte ih. A što ako je neko dobro došlo.

A ako vam ponestane fantazije, onda koristite oglašavanje proizvođača različitih proizvoda.

Nadamo se da će članak biti koristan za vas i biti koristan. Zapamtite da je sve u vašim rukama - glavna stvar je biti strpljiv i naoružati se fantazijom, a ostatak će uslijediti. Sretno u vašim nastojanjima.

Napišite komentar
Informacije za referentne svrhe. Nemojte samozdraviti. Za zdravlje se uvijek savjetujte sa stručnjakom.

moda

ljepota

odnosi