Stilovi haljine i modeli

Sarong - spektakularan element ormara za plažu

Sarong - spektakularan element ormara za plažu

pridružite se raspravi

 
Sadržaj
  1. Značajke
  2. Kako vezati?
  3. Što obući?
  4. pribor

U modi na plaži postoji mnogo mogućnosti za odjeću iz cijelog svijeta. Ako je pareo postao poznati dio ljetne garderobe, onda još uvijek gledaju u sarong.

Kod kuće se može nazvati drugačije, uključujući i "Mundu".

Sarong je kvadratni ili pravokutni šal s prilično dugom stranom - oko 2 m.

Upravo u svojoj dužini sarong se razlikuje od parea, koji je već postao dio našeg života. Najduža strana parea je obično 1,4 m.

Postoji mnogo načina za vezanje sarong, tako da jedan takav šal može zamijeniti nekoliko stvari. Za turiste je vrlo važna multifunkcionalnost, pa Vam savjetujemo da obratite pozornost na to!

Značajke

Za autohtono stanovništvo, sarong je potpuna odjeća, sredina između suknje i haljine. U različitim narodima to je samo žensko ili samo muški dio ormara, a ostali imaju sve. Ovisno o stabilnosti nacionalnih tradicija, sarong se pretvorio u svečanu i religioznu nošnju, koja se uobičajeno nosi u iznimnim prilikama ili postaje prepoznatljiv element Aboridžina, koji je sastavni dio svakodnevne odjeće.

Narodni ljudi koriste maramice od praktičnih prirodnih tkanina tradicionalnih boja, a turisti biraju lagane, poslušne i leteće sarongove od pamuka, svile, šifona, satena. Posebni prstenovi i kopče fiksiraju sarong, što je vrlo ugodno za nošenje. Tajlanđani često fiksiraju tkaninu na tijelo, oponašajući hlače.

Posebna milost koju odjeća daje ženama, glatke pokrete i sposobnost lakog mijenjanja oblika učinili su sarong objektom zanimanja dizajnera. Tako je ljetna garderoba obogaćena univerzalnim i lijepim detaljima, dajući im sliku tajnu. Neobične boje, njihove kombinacije i otmjeni uzorci također su izumljeni kako bi odgovarali šalovima.

Osim tradicionalnih metoda bojanja i tkanja niti, počeli su se koristiti slikarstvo na tkanini (npr. Batik ili ikat).

Nakon što je donio sarong dom, može se napraviti umjetnički predmet (vrećica, marama ili vratni šal) ili čak unutarnji predmet (u obliku zavjese, prekrivača, panela, stolnjaka). A možete staviti u kovčeg, čekajući nova putovanja.

Kako vezati?

Sarong ima veliku veličinu pa ako imate maštu možete stvoriti romantične ili etničke slike. Najčešće, sarong je vezan za bokove ili struk, poput suknje.

Razmotrite uobičajene načine vezanja sarong. Mnogi od njih su jednostavni i neće im trebati puno vremena.

Karibska verzija

Omogućuje vam da odaberete visinu šala na tijelu: na bokovima ili visoko ispod dojke. Okrećući rupčić, morate vezati repove ispred čvora (možete ih ostaviti slobodne i sakriti). Elegantniji način je drugačiji u tome što je čvor pomaknut: jedan je kraj, a kao drugi rep za čvor, oni jednostavno presreću komad tkanine na vrhu. Ostatak tvari postavljen je kao miris, nježno ga uvlačeći oko struka i maskirajući čvor.

Tajlandska verzija

Rasporedi tkaninu okomito, umotavaju kratki rub oko tijela i vežu ga naprijed. Dno šala je uvijeno na jednoj ili dvije strane, krajevi su podignuti do struka i prvi čvor je skriven ovom draperijom. Možete držati tkaninu ispod nogu, pa harem hlače. Ova opcija je pouzdana i jednostavna za korištenje.

U burmi

Zavežite sarong na kratkom rubu, ostavljajući kroz rupe.Noseći "cijev", presrećući "repove" duž gornjeg ruba, povezujući ih s prednje strane, dobivaju se nabori koji gledaju prema unutra. Repovi za čvor omotani unutra. Ova metoda pomoći će pretvoriti šal u suknju ili haljinu.

Najjednostavnije opcije su da preklopite tkaninu zajedno, zamotajte tkaninu oko kukova i vezajte gornje rubove. Tako će miniskirt biti spreman. Prekrasne asimetrične suknje dobivaju se dodavanjem kvadrata sarong.

Majstorski tečajevi pomoći će izraditi haljinu za nekoliko sekundi:

  • Nakon što ste propustili tkaninu iza leđa, prijeđite gornje krajeve na prsa, uvalite ih u niti i vežite ih na vrat.
  • Ostavite jedan rub sa strane, podignite sarong na prsima, držite šal iza leđa i omotajte ga oko tijela, imat ćete preklapanje tkanine na leđima. Pokušajte ostaviti donji kut šala iznad tkanine. Drugi gornji kut također može biti sa strane. Ovi krajevi će služiti kao trake: podignite ih prema gore od ispod pazuha, vežite ih na stražnjem dijelu vrata.
  • Isto tako, kraći se rupčić može vezati na jednom ramenu: sredina sarong je orijentirana na jednu stranu, s druge strane, pazuha se preklapa s tkaninom, kutovi šalova presavijaju u pletenice nakon tog križa, podižu se do ramena i vezuju na vrhu. Ispada asimetrična haljina u starinskom stilu.

To su najpopularniji načini. Vrijedi eksperimentirati kako bi pronašli vlastitu verziju, jer dobro odabrani uzorak i ispravno vezani sarong dodaće eleganciju slici.

Na primjer, dame s veličanstvenim poprsje bolje vezati sarong poput suknje, i sa minijaturnim - da bi čvorova na prsima. Ispravna cjelovitost pomoći će ispravnom vertikalnom ili dijagonalnom uzorku. Dodajte maramicu za rast, vezanu iznad struka. Što su uža ramena, to je veći sarong.

Što obući?

Autohtoni narodi ove suknje nose s posebnim bluzama. No, ostatak svijeta radije koristi sarong kao dio odijela za plažu, kombinirajući ga s odvojenim i monolitnim kupaćim kostimima, vrhovima i laganim otvorenim cipelama.

Elegantni i ekskluzivni šalovi mogu se nositi na ljetnim zabavama kao haljina koja nadopunjuje odjeću sandalama na peti ili platformi. Plain flip flops i plaža flip flops kompletan bilo koji izgled sarong. Bit će zanimljivih varijacija s cipelama na kravati, kada vrpce, trake "zagrljaju" noge.

pribor

S obzirom na specifičnosti takve ljetne odjeće, od pribora možete ostati u šeširima, trakama i šalovima. Svijetli dragulji naći će svoje mjesto. To može biti jeftin nakit, šarene naušnice, narukvice, masivne ogrlice od kamenja ili stakla. Zanimljivi setovi školjki, koralja, perja.

Slike na plaži kao torbe od prirodnih materijala: pamuk, slama itd. Velike ili male, tvrde ili meke kao kotomotochki, najrazličitijih oblika - to ovisi o vašim željama i potrebama.

Posebne tipke s kopčama pomažu u sigurnom osiguravanju odjeće, kao i kod šalova. Oni dolaze u različitim oblicima, što vam omogućuje da sliku učinite još sofisticiranijom i elegantnijom. Stavljajući sarong kao haljinu, možete ga opkoliti. Moderna interpretacija to dopušta.

Ljetna slika ne radi bez velikih sunčanih naočala, jer će te naočale pomoći u zaštiti očiju od užarenih zraka. Sarong, kao odjeća, nije samo počast modi i ljepoti, već i vrlo funkcionalna udobna stvar koja može postati glavni element slike. To je vrijedno uzimajući par sarong šalove promijeniti svoj izgled svaki dan!

Napišite komentar
Informacije za referentne svrhe. Nemojte samozdraviti. Za zdravlje se uvijek savjetujte sa stručnjakom.

moda

ljepota

odnosi