Stilovi haljine i modeli

Kako odabrati vjenčanicu?

Kako odabrati vjenčanicu?

pridružite se raspravi

 
Sadržaj
 1. Pravila odabira
 2. dužina
 3. moda
 4. Za trudnice
 5. Za punu
 6. boja
 7. pribor
 8. frizura
 9. Šminka

U životu svake djevojke postoji isti čovjek s kojim je spremna vezati čvor. Često se događa da mladenci odluče zakletvu pred višim snagama i odu u crkvu kako bi se vjenčali. Što bi trebala biti vjenčanica i kako je ispravno odabrati?

Pravila odabira

Ako se odlučite na vjenčanje, onda obratite pozornost na određena pravila za odabir vjenčanice:

 • Za svadbene svečanosti neće stati oprema, pretjerano gole ruke, ramena, leđa, noge i prsa. Haljina mora biti zatvorena ili dopunjena bolero.
 • Isto vrijedi i za duljinu - treba biti ispod koljena. Ne možete nositi kratku i usku haljinu za vjenčanje.
 • Nije potrebno odabrati haljinu s otmjenim ukrasima. Nježna veza, perle ili draperija bit će pravi.
 • Saten, šifon, guipure ili bilo koja druga tkanina pogodna je za tkaninu, ali treba obratiti pozornost na izgled kako bi izgledala prirodno i jednostavno.
 • Ergonomski model za vjenčanje bit će haljina s ravnim ili blago izrezanim rezom.
 • Vlak je sastavni dio vjenčanog ruha katolika, tako da nije posve prikladan za pravoslavne crkve.
 • Glava je nužno prekrivena šeširom.
 • Umjerenost u odjeći nastavlja se u neupadljivoj šminki i skromnim, ali udobnim cipelama.

dužina

Mnogi su navikli pretpostaviti da je najbolja opcija za vjenčanje duljina maksija. Lijepa, ozbiljna, skromna. Duljina poda, dakako, važna je u svakom trenutku, ali crkva ne zabranjuje haljine srednje dužine, sve dok su koljena zatvorena.

Duga haljina od čipke ili satena izgledat će graciozno, elegantno i jednostavno izvrsno. Možete dodati lagani veo ili čipkasti šal na glavi i ramenima.

Posebno su popularne preobrazujuće haljine, u kojima suknja može promijeniti oblik ili odvojiti. Među njima možete pronaći model prikladnog stila za vjenčanje, kao i za svečani događaj. Uklonjiva suknja riješit će problem duljine, ako ste ljubitelj kratkih haljina.

moda

Haljine u stilu princeze i godine vrlo su rijetko odabrane za vjenčanje. Vjeruje se da nije pahulja suknja koja vam omogućuje da pokažu skromnost mladenke. Ipak, modni trendovi utjecali su na obrasce vjenčane haljine. Dopušteno je odabrati haljinu s rukavima i dekolteom prozirne tkanine.

S rukavima

Vjenčanica može biti izrađena s različitim oblicima rukava: svjetiljka, ravna, zaobljena, duga ili kratka.

Nježnost i ženstvenost puše iz haljina s dugim rukavima. Najbolja opcija bila bi haljina s čipkastim steznikom i rukavima, kao i modeli od satena.

Ako je Vaš izbor na modelu s kratkim rukavom, onda na stranu treba dodati rukavice koje odgovaraju boji i materijalu.

zatvoreno

Prema crkvenim kanonima, haljina koja pokriva ruke, ramena, prsa i noge bila bi idealna za vjenčanje. Haljine zatvorenog stila bit će prikladne za skromne i ozbiljne djevojke koje žele izgledati savršeno. Rukavi i prsluk gipure razrjeđuju težinu.

čipkast

Vjenčanice od čipke i guipure naglašavaju krhkost i nježnost djevojke. Takva vjenčanica bit će rafinirana i bogata.

Još jedna prednost je da zbog raskoši materijala, odijelo ne treba nikakve posebne dekoracije i dodatke. Haljina može biti ušivena od tkanina ili ukrašena.

jednostavan

Jednostavnost i ljepota haljina bez nepotrebnih dodataka naglašavaju nevinost mladenke, daju njenu nježnost i ženstvenost. Ova odjeća će biti najoptimalnija za svadbene svečanosti. Jednostavna haljina od satena s čipkastim velom bit će najpovoljnija opcija.

Za trudnice

Ako se vjenčanje dogodi tijekom trudnoće, pažljivo birajte siluetu. U prvim mjesecima trudnoće najbolja opcija bila bi odijelo A-linije ili grčka haljina s visokim strukom, koja će sakriti trbuščić.

Budući da se bijela haljina, prema religioznim dogmama, može nositi samo od djevice, djevojke u položaju trebaju odabrati haljinu drugih svijetlih boja.

Za punu

Potrebno je pažljivo pristupiti izboru modela, uzimajući u obzir značajke ustava. Univerzalna grčka silueta će sakriti gotovo sve nedostatke u trbuhu, a A-silueta će vizualno ispraviti nedostatke u kukovima.

Ako imate jasno definiran struk, isprobajte haljinu siluete sirene.

Haljina-trapez skriva široke bokove i vizualno širi ramena.

boja

Osim tradicionalne bijele boje, odjeća bilo kojeg laganog i nježnog tona savršena je za vjenčanje: ružičasta, krem ​​bež, mliječno, zelena, plava.

Nevažeće za vjenčanice tamnih boja.

Bijela haljina je tradicionalno rješenje za vjenčanje, tako da ova odjeća nikada neće izgubiti. Osim simbolike bijele boje, dobro se slaže i s mladenčevom preplanulom. Dakle, ako ste prije vjenčanja uspjeli otići na more ili u solarij, bijela odjeća izgledala bi vrlo dobro na brončanoj koži.

pribor

cipele

Budite sigurni da obratite pozornost na cipele u kojima ćete stajati cijelu ceremoniju vjenčanja. Trebala bi biti skromna i udobna niske pete, jer iznad vaših glava će se nalaziti kruna.

Nije potrebno pribjegavati odabiru cipela sa svijetlim i privlačnim detaljima, jer se ne uklapaju u jednostavnu sliku.

šešir

Možete koristiti veo, prozirni šal ili ogrtač na glavi, kao i šešir za glavu na vjenčanju. Isto tako moderno rješenje bit će kapuljača s velom od čipke ili krađe.

Možete nadopuniti sliku uz pomoć drugih pribora, na primjer, koristeći rukavice bilo koje duljine, narukvice od prirodnog cvijeća ili ogrtač na ramenima.

Ozbiljnost i jednostavnost vjenčanice podrazumijeva pokrivena ramena i ruke, ali to ne znači da haljinu treba gluhonijem zatvoriti. Odaberite haljinu od čipke, šal ili izduženi veo za svoju haljinu i nećete morati napustiti otvorene modele.

frizura

Frizura bi također trebala biti jednostavna, tako da se ne pokvari mnogo ispod pokrivala za glavu kojom ćete pokriti glavu. Ako je frizura dopunjena velom, onda ne morate dodatno pokrivati ​​glavu - glavno je da veo prekriva vrh glave.

Vrlo lijep izgled svježeg cvijeća u kosi i ukrasima.

Šminka

U modernom svijetu ne možete bez šminke, stoga morate ići u crkvu s umjerenom i jednostavnom šminkom. Svjetlo prirodna šminka je najbolja, ali ne biste smjeli obojiti usne, jer morate poljubiti ikonu i raspelo.

A najbolja opcija bila bi razjasniti ovo pitanje sa svećenikom.

Vjenčanje je vrlo odgovoran događaj i najvažnija odluka u životu mladih. Zato je vrijedno uzeti ga sa svom ozbiljnošću i po svim stvarima - šminka, dužina haljine, pribor, šeširi itd. - posavjetujte se sa svetim ocem koji će provesti ovu ceremoniju.

Napišite komentar
Informacije za referentne svrhe. Nemojte samozdraviti. Za zdravlje se uvijek savjetujte sa stručnjakom.

moda

ljepota

odnosi